Yamaha afslører ny R1 og R1M

NY R1 og R1M afsløret ved Laguna Seca!

To nye bud på en fed Yamaha er nu klar. R1 og R1M er blevet opdateret.
Her er lidt omkring hvad der er lavet om.
R1 har fået lavet ny aerodynamik. Den har fået en ny vindskærm og en anderledes designet kåbe som integreres direkte med tanken, og som giver 5,3% bedre aerodynamisk effekt.
Nye LED forlygter. Både R1 og R1M vil være med aluminiums tank og fælge.

Crossplan motoren er nu Euro5 godkendt, efter at være blevet lavet om med nyt indsugningssystem, som har en ny 10-huls Bosch Fuel Injector for at give en bredere spray vinkel som så leverer en mere effektiv forbrænding.

Poweren er uændret på en bestået mængde af 197 hestekræfter. For at møde kravene om Euro5 – har udstødningen nu 4 catalysatorer så at sige. Der er en placeret foran udstødningskammeret og en i enden af det. Både udstødningspotten og motorcyklens varmebeskyttere, fungerer også støjreducerende.

På dækfronten leveres den med Bridgestone Battlax RS11, som bla assisteres at intet mindre end 7 elektroniske systemer, som f.eks. Brake Control (Cornering ABS) som samarbejder med cyklens seksakses IMU (Inertial Measurement Units).
Denne IMU har 2 MODES. En fast og en selvjusterende. Den kigger på data som Lean angle og hydraulisk bremsetryk, for at forhindre blokering af hjul under nedbremsninger.

R1M maskinen har meget mere at byde på end blot det ovennævnte. Den vejer bla mindre fordi den har Carbon fibre frontkåbe, mudguard og bagende, sammen med magnesium fælge og sub-frame. Affjedringen på R1M er det nyeste nye fra Öhlins, nemlig en ny NPX gas forgaffel der bruger noget der hedder “Electronic Anti-cavitator” teknologi, for at minimere negativ tryk ved rebound.

Den nye YRC Setting App sørger for at brugeren kan kontrollere de 7 elektroniske systemer, så man kan styre 100% for meget indblanding man vil have i kørslen.
Samtidig får man endnu en app ved navn “Y-TRAC”. Med denne kan man få adgang til R1M’s Communication Control Unit, CCU, til at downloade data til din mobil fra cyklen. Det kan renderes ved hjælp af Google Maps så man kan se informationer som acceleration og G-kræftpåvirkninger.

Som en sidste lille detalje, så kommer hver R1M med en indgravering af produktionsnummeret.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.